650 g de sardines
800 g de cebes
1 gotet de vinagre blanc
50 g de panses
20 g de pinyons
Farina, sal, oli
Preparació
Sofregim la ceba fins que s'estovi i es dauri. En una altra paella fregim una mica (per separat) les panses i el pinyons, i, en acabat, els afegim a la paella amb la ceba. Remenem i reservem.
Passem les sardines (netes de cap i tripa) per farina i el fregim en una paella. Quan ja estiguin fregides, afegim el vinagre a la paella i esperem que redueixi. Ha de gairebé desaparèixer.
En una carmanyola (un pot d'aquests de ceràmica fa molt més maco) més aviat quadrada col·loquem una capa de sardines i la cobrim amb una capa de ceba. Anem fent fins que s'acabin les sardines i acabem amb una capa de ceba. Tapem i el guardem en fresc, com a mínim, un parell de dies.
Presentació
Aquest és un plat típic dels pescadors de Venècia i el menjaven amb polenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada