Ingredients
Patates
Tonyina
Ceba
All
1 fulla de llorer
4 ous
Pa ratllat
Oli, sal, pebre
Preparació
Pelem les patates, les tallem a bocins irregulars i les deixemen remull fins al moment de posar-les a l'olla. Quan tinguem totes les patates pelades, tallades i rentades, les escorrem. Mentrestant, posem l'olla de pressió al foc, hi tirem un rajolí d'oli d'oliva, la fulla de llorer, la ceba i els grans d'all i deixem que l'oli agafi gust i aroma. En acabat, hi afegim les patates. Les oliem, hi afegim un got d'aigua i la sal i tapem. Deixem que bulli una mica mes que si vulguéssim patates bullides,
Traiem les patates de l'olla quan estiguin llestes. Batem dos ous com per fer truita, els afegim a les patates i amb paciència, anem preparant el puré. Quan ja el tinguem llest, sobre una safata, fem una capa de puré, una capa de tonyina i una altra capa de puré. Deixem que es refredi.
Ja ho tenim. Ara només queda formar les boles, passar-les per ou i farina i fregir-les en molt d'oli ben calent.
Notes
Les he fetes amb tonyina perquè és el que tenia a mà, però crec que han de guanyar amb un farciment de carn picada (i, si no hi ha nens, una mica picant...).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada