Que consti que el plat no és rodó (ho dic per si pensàveu que sóc hereu d'El Greco) |
Menta fresca picada molt fina (1/2 de tassa de cafè)
1 cullerada de suc de llimona
80 g d'oli
1 culleradeta d'aigua de taronger
Pebre molt
La pell d'una taronja
Preparació
Pelem els cogombres i els tallem a rodanxes ben fines i els posem en un bol amb la menta. En un pot que puguem tapar, barregem el suc de llimona, l'oli, l'aigua de taronger i el pebre i aboquem la mescla sobre els cogombres i la menta.
Per preparar la pell de taronja, cal eliminar-ne la part blanca de l'interior, fer-la a tiretes fines i escaldar-la. Un cop refredades, repartim les tires sobre el cogombre.
Notes
El "pot que puguem tapar" és per facilitar la cosa de mesclar els líquids. Jo tinc un pot de melmelada i el faig servir per preparar les vinagretes.
La pell de taronja escaldada a tires compensa tenir-ne de més per si hem de guarnir algun còctel o un gelat (de nata o xocolata). Esbrinaré com queda amb pastissos de xocolata, que sospito que faran bona feina...
L'"aigua de taronger" la vaig comprar a la zona halal d'un supermercat. El pot diu "agua perfumada de azahar".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada