1/4 de tassa de sèmola de blat (burgul)
1 tassa d'aigua
750 g. de carn de vedella picada
1 ceba mitjana picada (o cebollí tallat petit)
1 gra d'all picat fí
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de canyella molta
1 culleradeta de gingebre
1/4 de tassa de pinyons picats
1 ou poc batut
Sal, pebre, julivert, menta
Preparació
Deixeu inflar el burgul en un recipient amb l'aigua una
mitja hora. En acabar, s'escorre la sèmola i es mescla amb la resta
d'ingredients en un bol
Deixeu-ho macerar a la nevera tapat amb film. L'ou l'afegim
quan ja estiguem a punt de cuinar el plat.
Notes
Es pot presentar en mandonguilles, en un sol “mandonguillot”
al forn, o “koftes” (una mena de salsitxes) per fer al forn o a la planxa, o
posar (com he fet avui) una capa d'uns 2 cm sobre un pa de pita i deixar que es
faci al forn (30 minuts, aproximadament). Podeu cobrir la carn amb farina de
galeta i li donarà un toc cruixent.
Un bon acompanyament és la salsa de iogurt.
Una altra presentació. Amb un llit de rodanxes de patates per sobre i per sota i, al damunt de tot, formatge que gratinarem.
Cal bullir les patates uns cinc minuts perquè estiguin ben toves abans de posar-les a la safata. Vaig sucar la capa superior de patates amb mantega abans de posar-hi el formatge. S'enforna com habitualment.
Jo faig servir aquesta maceració per fer la carn dels
macarrons (no hi poso ou ni burgul ni menta).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada