dilluns, 11 de novembre del 2013

Gaspatxo de pastanagues

Ingredients
750 g de pastanagues
1 culleradeta de comí en gra
3 cullerades de suc de limona
6 cullerades d'oli d'oliva
2 grans d'all
Sal i pebre

Preparació
Raspem les pastanagues, les tallem a rodanxes fines i les posem a bullir en aigua amb sal fins que estiguin toves. Les escorrem i les triturem.

Posem el puré resultant en un bol i hi afegim el suc de llimona, el comí i l'oli i deixem reposar la mescla a la nevera, com a mínim, mitja hora.

A l'hora de servir el plat, traiem els grans d'all i salpebrem.

Notes
Les quantitats són per sis persones. Com tots els gaspatxos, es pot servir amb un acompanyament de verdures tallades en forma de bastonents, que servirem en bols a banda: mongeta verda (escaldades i cruixents), api, poma verda, raves, ceba...

Una variant que acabo de trobar mentre buscava una foto interessant (el bol on he preparat la recepta és més aviat desmotivador):
  • 1l de suc de taronja
  • 4 pastanagues
  • 1 culleradeta de gingebre fresc
  • 1 iogurt natural
  • Sal i pebre (si es vol d’aperitiu)
  • Sucre al gust (si es vol per postres)

Preparació
Coure les pastanagues fins que quedin ben tendres. Refredar en aigua amb gel.

Triturar les pastanagues amb el suc de taronja i el gingebre fins obtenir una crema fina, llisa i homogènia. Corregir de sal i pebre (si és per aperitiu) o de sucre (si és per postres) i reservar a la nevera fins el moment de servir. Acompanyar la crema amb una culleradeta de iogurt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada