Encara al camerino abans de sortir a escena. |
1 ceba més aviat gran
2 grans d'all
250 g de tomàquet
Farina
Oli
250 ml d'aigua
Sal, safrà, farina, julivert
Pèsols
Preparació
Enfarinem i fregim una mica el peix perquè agafi color i el reservem. Posem una mica de l'oli de fregir el peix (colat) en una cassola i estovem la ceba, que harem picat molt fineta.. Quan la ceba estigui tova (8-10 min), hi afegim el tomàquet (si és sencer, cal pelar-lo i trencar-lo quan el tirem a la cassola), i deixem que fregeixi uns deu minuts. En acabat, hi afegim una cullerada sopera de farina. Remenem i afegim l'aigua a poc a poc. Es tracta que el peix (quan el posem a la cassola) quedi cobert justet. En tot cas, sempre n'hi podem afegir en posar el peix. Deixem que tot plegat bulli de minuts més.
Mentrestant, en un morter piquem els alls i el safrà amb una mica de sal i dissolem amb una mica de la salsa i afegim la picada a la cassola. sacsegem la cassola perquè s'hi incorpori bé i deixem que es faci una mica. Afegim els pèsols, sacsegem una altra vegada i guarnim amb el julivert picat.
Notes
Jo he afegit una mica de vi una mica d'alfàbrega en el moment de començar a fregir el tomàquet.
Hem acompanyat el plat (els grans) amb un bonic vi rosat 100% merlot fet de la cua de les tines on feien el cava "Perles roses" (Naverán, D.O. Penedès). No us il·lusioneu, vaig comprar les darreres ampolles que quedaven a la cava...
L'ampolla no té ni etiqueta perquè no pensaven posar aquesta producció a la venda. Maco, el color, oi? |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada