![]() |
La darrera ampolla de pinot rosat ha caigut en acte de servei amb la sopa. |
900 g de cebes tallades a rodanxes
3 cullerades de sucre
60 g de farina
1,8 l de brou vegetal (o aigua)
Sal, pebre, oli, farigola en pols
1 got de vi de vi blanc
Llesques de pa per guarnir els plats
Formatge ratllat (si voleu)
Julivert per acabar de fer-ho bonic
Preparació
Posem oli (o mantega; va a gustos) en una cassola i, quan estigui una mica calent, hi aboquem les cebes i el sucre (el sucre fa que agafin color abans. Si no voleu que el plat tingui massa color; sense sucre). Deixem que es daurin les cebes a foc lent sense tapar la cassola durant gairebé mitja hora. Quan les cebes estiguin daurades, hi afegim la farina i la sofregim un minut. Aleshores, hi aboquem lentament el brou remenant per a incorporar-lo. Salpebrem, afegim la farigola i el vi. Fem que arrenqui el bull i deixem que bulli a foc lent sense tapar del tot la cassola entre vint i trenta minuts.
Mentrestant, preparem les llesques de pa. Les untem d'oli per les dues bandes i les posem a torrar al forn. Quan una banda estigui torradeta, les girem i (si és el cas) hi posem el formatge i les tornem a posar al forn fins que el formatge estigui fos i una mica torrat.
Posem la sopa als plats i en cada plat un parell de llesques de pa i una branqueta de julivert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada