Ingredients
1 truita per persona
Cansalada (un tallet per greixar la paella)
El suc de mitja llimona
Mantega
Sal i julivert
Preparació
Netegem les truites (buides i sense escates, per descomptat), les salem ben salades i les deixem reposar deu minuts. Mentrestant, posem la cansalada que es desfaci a la paella i, quan s'hagi desfet, traiem els "llardons" que s'hagin pogut formar i hi col·loquem les truites de manera que no es toquin. Les hem de fregir tapades i amb el foc baix uns tres minuts per banda. Alerta quan les girem que és fàcil trencar-les!
Mentre les fregim, escalfem el forn i preparem una safata per enfornar les truites.
Quan les truites estiguin fregides, les retirem del foc i les deixem reposar un minut. Les col·loquem a la safata, les ruixem amb el suc de la llimona, espargim el julivert per sobre i posem la mantega a talls per sobre. Posem la safata al forn (mitja potència) i les tindrem llestes quan la mantega s'hagi fos. Les servim immediatament.
Notes
No us sabria dir que és això d'"estil Sarobe". És com es diu el plat al receptari que he consultat per fer-lo.
També he de dir que, pel que es pot esperar d'unes truites, el plat era una mica insípid; potser perquè no el vaig fregir amb cansalada...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada