dilluns, 14 de novembre del 2016

Massa para coca (pa)

700 g de farina
Un polsim de sal
Un polsim de sucre
5 g de llevat premsat
350 g d'aigua
50 g d'oli d'oliva verge extra
All
Farigola i romaní

Infusionem l'aigua amb all, farigola i romaní. Mentrestant, mesclem la farina, la sal, el sucre i el llevat premsat i, quan ja estigui tot mesclat, fem un "volcà" i hi afegim l'aigua infusionada. Pastem la massa primer amb les varetes i quan ja estigui gairebé tota la farina incorporada, amb les mans. Tindrem la massa llesta quan estigui elàstica i no se'ns enganxi als dits.

Quan estigui la massa gairebé feta, hi afegim l'oli (sense deixar que la massa absorbeixi tot el greix), la tapem amb un drap i la deixem reposar durant 40 minuts. Un cop reposada, la tallem en dos trossos iguals i la deixem reposar durant 30 minuts més. Després, donem forma de coca a les dues boles per separat, hi escampem un raig d'oli per sobre i deixem la massa a la nevera durant 14 hores amb un paper de forn a sota i un drap a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada