Un polsim de sal
Un polsim de sucre
5 g de llevat
premsat
350 g d'aigua
50 g d'oli d'oliva
verge extra
All
Farigola i romaní
Infusionem l'aigua
amb all, farigola i romaní. Mentrestant, mesclem la farina, la sal,
el sucre i el llevat premsat i, quan ja estigui tot mesclat, fem un
"volcà" i hi afegim l'aigua infusionada. Pastem la massa primer
amb les varetes i quan ja estigui gairebé tota la farina
incorporada, amb les mans. Tindrem la massa llesta quan estigui
elàstica i no se'ns enganxi als dits.
Quan estigui la
massa gairebé feta, hi afegim l'oli (sense deixar que la massa
absorbeixi tot el greix), la tapem amb un drap i la deixem reposar
durant 40 minuts. Un cop reposada, la tallem en dos trossos iguals i
la deixem reposar durant 30 minuts més. Després, donem forma de
coca a les dues boles per separat, hi escampem un raig d'oli per
sobre i deixem la massa a la nevera durant 14 hores amb un paper de
forn a sota i un drap a sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada