Carn de gall
dindi tallada per estofar
Ceba, pastanaga,
carabassó, all... (verdures per fer el sofregit)
Patates
Aigua, sal,
pebre, raz-el-hannout, oli
Preparació
Posem oli a la
cassola i, quan estigui calent, hi aboquem les verdures tallades en juliana
perquè s'estovin i deixin gust en l'oli. Mentrestant, salpebrem la carn i
l'especiem (jo hi poso raz-el hannout, però també s'hi pot posar comí,
coriandre… Qualsevol espècie que doni una mica de gust al gall dindi que és molt
insípid per se) i deixem que agafi gust.
Quan les verdures
estan llestes, afegim la carn i l'enrossim i, quan la tinguem rossa pertot
arreu, hi afegim l'aigua (fins a cobrir-la), deixem que arrenqui el bull,
baixem el foc, tapem i deixem que cogui. A casa, la deixem un parell d'hores
llargues, però crec que amb menys també passaria. Quan ja només quedin 20-30
minuts de fer bullir la carn, hi afegim les patates tallades a daus. Tornem a
tapar i retirem la cassola del foc quan les patates siguin toves.
Notes
Vaig triturar les verdures de la salsa abans de servir el plat i, tot i amb això, semblava una sopa. miraré de posar-hi cada vegada menys aigua i, en tot cas, faré servir Maizena per corregir l'efecte sopa mentre no trobi la proporció ideal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada