Per a l'ajoblanco
100 g de pa sec
100 g d'ametlles crues sense pell
2 grans d'all
100 ml d'oli d'oliva
Un raig de vinagre
Sal
750 ml d'aigua freda
Per a la reducció
250 ml de vi negre
100 g de sucre
Preparació
Per fer la reducció, coem lentament el vi i el sucre, fins que la mescla tingui textura de xarop.
Per fer la reducció, coem lentament el vi i el sucre, fins que la mescla tingui textura de xarop.
Per pelar les ametlles, les escaldem uns segons i així, amb guants, les podrem pelar fàcilment. Un cop pelades, les posem en remull,
durant un mínim d'una hora. Mentrestant, xopem el pa sec amb una barreja de vinagre
i aigua.
Triturem les ametlles amb el pa sec remullat i la resta d'ingredients. La mescla ha de quedar "llisa". Si ens queda granulada, caldrà passar-la pel colador.
Presentem l'aperitiu en una copa. A la base, la reducció; per sobre, l'ajoblanco, i acabem
amb el raïm i les panses.
Notes
Si el pa us queda molt avinagrat, no afegiu vinagre a la mescla.
Jo vaig posar l'ajoblanco a la copa amb una cullera per mirar d'evitar que es mesclés amb el xarop.
La recepta és de l'Ada Parellada, però ara no trobo l'original i no us en puc facilitar l'enllaç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada