divendres, 19 d’octubre del 2018

Bacallà fresc al forn

Ingredients
Suprema o rodanxes de bacallà
4 patates
300 g de carabassa o pastanaga
2 cebes
Sal, pebre, oli, comí en gra, vi blanc

Ingredients per a la picada
2 tomàquets secs en oli
1 llesca de pa torrat o fregit
All i julivert
Un raig de suc de llimona

Preparació
En una safata de forn hi tirem un raig d'oli i un raig de vi blanc. Al damunt posarem les patates, la ceba i la carbassa tot tallat a rodanxes no massa fines. Salpebrem, repartim el comí en gra i ho mullem amb el vi. Ho salpebrem i hi tirem les llavors de comí.

Posem la safata al forn a 180-200 graus, si pot ser amb l’escalfor a sota i amb ventilador, durant uns 20 minuts. Mentrestant prepararem la picada posant tots els ingredients dins la picadora o en un morter, no ha de quedar massa picat. Aquesta picada la posem damunt el bacallà, ben repartida.

Quan les patates comencin a agafar color, posarem el bacallà al damunt, ho deixem courem al forn durant uns 8-10 minuts més i ja estarà llest per servir.

Notes
La carabassa o la pastanaga donen una nota de color que fa molta família amb el regust que deixa el comí.

La recepta és vàlida per a qualsevol peix blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada