divendres, 19 d’octubre del 2018

Lasanya


Ingredients
1 paquet de fulles de lasanya
1 porro
2 cebes tendres
4 grans d'all
1 kg de carn de vedella picada
150 g de parmesà
vi ranci
150 g de formatge que es desfaci bé (mozzarella, rodó de cabra...) o ratllat
6 tomàquets madurs
oli, sal, pebre, orenga, alfàbrega, julivert, pebre vermell dolç

Preparació
Ratllem el tomàquet i el sofregim amb la meitat dels alls ratllats, una mica d'alfàbrega i una mica de pebre vermell. Quan timguem la salsa lligada, la reservem i enla mateixa cassola sofregim el porro i les cebes, quan ja hagin suat, hi afegim la resta dels alls i, passats uns cinc minuts, la carn picada. Apugem el foc i reguem amb el vi ranci i hi afegim l'orenga i el julivert. Que vagi fent.

Mentrestant, podem fer la beixamel.

Quan tinguem la beixamel feta, la mesclem ambla meitat de la salsa de tomàquet. L'altra meitat del tomàquet, la mesclem amb la carn.

Ara, en una safata del forn, preparem la lasanya: una capa de pasta, una capa de carn i una de formatge i anar fent fins que s'acabi algun dels ingredients (no cal exagerar, quatre capes de pasta ja són prou). Hem d'acabar amb una capa de pasta. Per sobre, hi posem la beixamel i formatge ratllat per gratinar. Enfornem uns 30 minuts a 200º.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada