dilluns, 21 de setembre del 2020

Llom de porc al forn amb pomes

Ingredients

1 llom (o cinta) de porc
1 poma per persona
3 cullerades d'aigua per a la carn i un got per a la salsa
1 copa de vi ranci
3 cullerades de maizena
Sal, pebre, sucre, llard, mantega

Preparació

Mentre escalfem el forn a 200º, salem el porc i l'enllardem. Quan tinguem el forn una mica calent, hi posem el llom i el daurem ben daurat. Això ens ocuparà un quart d'hora, més o menys i ens demanarà de girar la peça. Quan el tinguem ben daurat, el ruixem amb una mica d'aigua calenta i deixem que es vagi fent (si deixem el forn a 180º, ja en tindrem prou). Es tracta de deixar que es faci el llom girant-lo de tant en tant i mullant-lo amb l'aigua i el suc que quedi a la safata. Després de daurar-se, ens caldrà gairebé una hora de forn per al llom.

Mentrestant, treiem el cor de les pomes procurant que no quedi tot foradat i en cada "tub" hi posem una cullerada de sucre i un tros de mantega. Quan quedin uns vint i cinc minuts per a acabar de fer el llom, posem les pomes a la safata al voltant de la carn i les ruixem amb el vi ranci.

Quan ja tinguem el plat llest, apartem el suc i hi afegim tres cullerades de Maizena disoltes en un got d'aigua freda i l'escalfem una mica perquè agafi cos. Tallem el llom a rodanxes primes, el servim immediatament i ruixem la carn amb una mica de salsa quan ja sigui als plats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada