Ingredients (sis persones)
Arròs (set tasses de cafè)
Ànec (quatre cuixes confitades)
Ceba (dues de grans)
Api (una branca no massa gran)
Figues (sis de gans i fermes)
Moniato (un de petit)
Grans d'all (quatre)
Ametlles laminades (40 gr)
Sal, pebre, oli, una copa de vermut
Brou o aigua (un litre)
Figues (sis de gans i fermes)
Moniato (un de petit)
Grans d'all (quatre)
Ametlles laminades (40 gr)
Sal, pebre, oli, una copa de vermut
Brou o aigua (un litre)
Preparació
Prepareu un brou lleuger (no cal, amb aigua ja es pot fer el plat) amb una branca d'api, farigola, llorer, una ceba petita i dos grans d'all. Mentre es fa el brou, desosseu les potes d'ànec i reserveu-ne el greix (cal tallar la carn a tires més aviat petites), talleu la ceba en trossos petits, igual com els grans d'all i la branca d'api, renteu amb cura les figues i talleu-les en quarts o sisens (segons la mida; com si fossin grills de taronja), i finalment, talleu el moniato a palets.
Ja ho tenim tot preparat. Ara, cal posar el greix de l'ànec (en sobrarà) al fons de la cassola, quan s'hagi desfet, hi afegim la ceba, l'all, el moniato i l'api i deixem que s'estovin. Quan ja estiguin llestos, hi afegim les figues remenant amb cura perquè no es trenquin. Un cop incorporades, hi afegim l'arròs, remenem perquè agafi gust i hi afegim una copa de vermut. Apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol i cobrim tot plegat amb el brou. Salem si ens sembla que cal. Quan arrenqui el bull amb ganes, afegim la resta del brou i abaixem el foc. Ara, cal deixar que es faci l'arròs (uns quinze minuts; cal vigilar que no s'assequi i afegir-hi brou si cal).
En acabat, deixeu reposar una mica l'arròs tapat i, just abans de servir-lo, repartiu les ametlles per sobre.
Notes
La base de la recepta la trobareu a Vilaweb. Em va fer gràcia i la vaig fer amb alguna variant. Crec que si la repeteixo, hi afegiré castanyes per a fer-la una mica més estacional. Sempre faig arròs de més per si de cas, que a casa mengen molt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada