divendres, 19 de febrer de 2021

Brandada de bacallà


Ingredients
Bacallà
Patates
All
Oli, sal

Preparació
Posem oli en una paella (prou com per poder confitar el bacallà després) i uns grans d'all sencers. Deixem el foc al minim i que l'all li don gust sense agafar color. Quan sospitem que l'all començarà a quedar torrat, hi afegim el bacallà, tapem i deixem que confiti una estona (deu minuts, un quart). En acabat, escorrem el bacallà i conservem l'oli i la gelatina que ha deixat anar.

Mentrestant, posem a bullir les patates sense pelar perquè no agafin aigua. Quan estiguin llestes, les escorrem, esperem que es refredin i les pelem.

Ara  ja tenim tots els ingredients. Només ens queda fer la brandada aixafant les patates (amb una mica de nata o llet, opcional) i afegir-hi el bacallà. Ho triturem tot incorporant-hi a poc a poc l'oli que hem reservat. A poc a poc, no ens ha de quedar oli a la vista.

Notes
La brandada, m'ha semblat entendre, es fa sense patata, però com que som cinc i tots mengem molt, he preferit allargar el plat amb patates i no arruinar-me.

He preparat el plat amb bacallà esqueixat i dessalat. Si el feu amb bacalla sencer, caldrà dessalar-lo i, després, fer-lo bullir per treure-li la pell i les espines.

Jo no hi he afegit gens de sal i no s'han queixat.

Acompanyar-lo amb torrades ha estat un encert.

Quantitats... Jo he posat 750 g de bacallà i set patates mitjanes per a cinc persones. Ha anat justet.

Cap comentari:

Publica un comentari