divendres, 19 de febrer del 2021

Brandada de bacallà


Ingredients
Bacallà
Patates
All
Oli, sal

Preparació
Posem oli en una paella (prou com per poder confitar el bacallà després) i uns grans d'all sencers. Deixem el foc al minim i que l'all li don gust sense agafar color. Quan sospitem que l'all començarà a quedar torrat, hi afegim el bacallà, tapem i deixem que confiti una estona (deu minuts, un quart). En acabat, escorrem el bacallà i conservem l'oli i la gelatina que ha deixat anar.

Mentrestant, posem a bullir les patates sense pelar perquè no agafin aigua. Quan estiguin llestes, les escorrem, esperem que es refredin i les pelem.

Ara  ja tenim tots els ingredients. Només ens queda fer la brandada aixafant les patates (amb una mica de nata o llet, opcional) i afegir-hi el bacallà. Ho triturem tot incorporant-hi a poc a poc l'oli que hem reservat. A poc a poc, no ens ha de quedar oli a la vista.

Notes

He tornat a fer la brandada i l'he servida dins d'un pebrot escalivat sobre una làmina de mussolina d'all torrada al forn. Queda com una galeta. Molt bé!

La brandada, m'ha semblat entendre, es fa sense patata, però com que som cinc i tots mengem molt, he preferit allargar el plat amb patates i no arruinar-me.

He preparat el plat amb bacallà esqueixat i dessalat. Si el feu amb bacalla sencer, caldrà dessalar-lo i, després, fer-lo bullir per treure-li la pell i les espines.

Jo no hi he afegit gens de sal i no s'han queixat.

Acompanyar-lo amb torrades ha estat un encert.

Quantitats... Jo he posat 750 g de bacallà i set patates mitjanes per a cinc persones. Ha anat justet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada