diumenge, 14 de març de 2021

Faves a la catalana


Ingredients
Faves
Butifarra negra
Cansalada viada
2 cebes
Alls tendres
4 tomàquets
1 copa de vi negre
1/2 copa d'anís
Brou (o aigua)
Llard, sal, pebre
Un farcell de menta, farigola i llorer

Preparació
Escalfem el llard i, quan estigui calent, rostim la carnsalada amb el foc ben alt. Abaixem el foc i hi afegim la ceba i l'all tendre tallats petits, i el farcellet d'herbes. Mentre s'estova la ceba, piquem els tomàquets i els afegim a la cassola quan la ceba estigui gairebé llesta, jutament amb la copa de vi. Deixem que espesseixi tot plegat una estona. Afegim les faves, remenem perquè agafin gust del sofregit i ho cobrim tot amb el brou (o l'aigua).

Quan quedi poc per a acabar la cocció, afegim a la cassola la butifarra i l'anís. En el darrer moment, retirem el farcellet d'herbes i salpebrem.

Nota
He preparat el plat amb faves congelades (no sé d'on van sortir i fa temps que rodaven pel congelador) i triguen molt poc a estar llestes (15 minuts, més o menys). No sé quant triguen les faves fresques...

Jo hi he afegit uns talls de xistorra.

Cap comentari:

Publica un comentari