dimecres, 10 de març de 2021

Tonyina amb ceba


Ingredients
Tonyina fresca
Ceba
All
Oli, vinagre, clavells d'espècie, grans de pebre, sal, llorer, anet, menta

Preparació
Tallem la ceba i l'all ben menuts i els posem a estovar en una cassola amb oli calent. Mentre la ceba s'estova i agafa color, rentem i tallem els trossos de tonyina a daus (com si vulguéssim fer tapes). Els salpebrem i hi espolvorem una mica d'anet i els tenim així fins que la ceba tingui color, que els afegirem a la cassola juntament amb uns quants clavells d'espècie, uns grans de pebre, un xarrupet de vinagre i una fulla de llorer. Ara, només hem d'esperar que la tonyina estigui feta. Com que és una cosa de gustos, nomès cal vigilar que no quedi massa resseca (si veiem que se seca massa, hi afegim una mica d'aigua a la cassola). Tota l'estona treballem amb el foc molt baix i la cassola tapada.

Notes
Servim el plat amb la tonyina coberta per la ceba i cisellem una mica de menta que farà bonic i donarà un toc d'aroma.

Cap comentari:

Publica un comentari