Ingredients
225 g de mantega pomada
175 g de sucre
4 ous a temperatura ambient
220 g de farina
5 g de llevat
La pela d'una aranja ratllada
50 ml de suc de taronja
5 rodanxes fines d'aranja
Un polsim de sal
Preparació
Barregem la farina, la sal i el llevat i ho posem tot junt en un tamís.
Barregem el sucre amb la mantega i, després, separem els rovells de les clares i afegim els rovells a la mescla. Ara, incorporem la ratlladura i la farina. Quan tinguem la pasta feta, hi afegim el suc de taronja i, finalment, les clares que haurem batut a punt de neu.
Untem un motlle rodó amb mantega, hi posem al fons les rodanxes d'aranja i hi escampem sucre per sobre. Posem la massa al motlle i ho enfornem entre 45 i 50 minuts amb calor a baix a 180º.
Notes
La recepta la vaig agafar de l'Esclat, però he corregit això dels ous. Ells no demanen de batre les clares a punt de neu i el pa de pessic no queda prou flonjo si no es fa.
Jo crec que la mantega sobra. És massa i fa que el pa de pessic quedi massís. Cap pa de pessic dels que havia fet en duia...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada