dimarts, 9 de març de 2021

Pa de pessic d'aranja


Ingredients

225 g de mantega pomada
175 g de sucre
4 ous a temperatura ambient
220 g de farina
5 g de llevat
la pela d'una aranja ratllada
50 ml de suc de taronja
5 rodanxes fines d'aranja
Un polsim de sal

Preparació
Barregem la farina, la sal i el llevat i ho posem tot junt en un tamís.

Barregem el sucre amb la mantega i, després, separem els rovells de les clares i afegim els  rovells a la mescla. Ara, incorporem la ratlladura i la farina. Quan tinguem la pasta feta, hi afegim el suc de taronja i, finalment, les clares que haurem batut a punt de neu.

Untem un motlle rodó amb mantega, hi posem al fons les rodanxes d'aranja i hi escampem sucre per sobre. Posem la massa al motlle i ho enfornem entre 45 i 50 minuts amb calor a baix a 180º.

Notes
La recepta la vaig agafar de l'Esclat, però he corregit això dels ous. Ells no demanen de batre les clares a punt de neu i el pa de pessic no queda prou flonjo si no es fa.

Jo crec que la mantega sobra. És massa i fa que el pa de pessic quedi massís. Cap pa de pessic dels que havia fet en duia...

Abans de desemmotllar, deixeu que  repossi el pastís uns deu minuts fora del forn.

Cap comentari:

Publica un comentari