Ingredients
Un pollastre tallat (quarts o vuitens)
8 figues
1 ceba
1 pebrot
1 canó de canyella
1 fulla de llorer
1 cabeça d'alls
1 got de vi de conyac
Aigua, sal
Picada (avellanes, ametlles, pebre, 1 galeta, 1 gra d'all, 1 culleradeta d'orenga, sal)
Vi ranci per a la picada
Preparació
Posem oli a escalfar en una paella grossa i, quan sigui calent, daurem els trossos de pollastre que reservarem. En el mateix oli, daurem i estovem la ceba tallada a trossets. Quan la ceba estigui gairebé llesta, hi afegim el pebrot tallat a daus. Posem la ceba i el pebrot (amb l'oli que hagi quedat a la paella) en el fons de la cassola. A sobre, hi col·loquem el pollastre. Fem un tall en forma de creu a la part prima de les figues (que no arribi al centre, que es desfarien) i les afegim també. Salpebrem, afegim la canyella, la fulla de llorer, el conyac i aigua que gairebé cobreixi el pollastre, Camencem amb el foc ben fort perquè arrenqui el bull i, després, baixem el foc. Caldrà tenir el pollastre, aproximadament, una hora al foc i l'haurem de tombar de tant en tant, mirant de no aixafar les figues, perquè es faci bé. Quan quedi més o menys un quart per a retirar la cassola del foc, hi afegirem la picada.
Notes
Va quedar boníssim, però no va triomfar a casa... "les figues són massa dolces". Vaig acompanyar el plat amb aquesta meravella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada