dimecres, 10 d’agost del 2022

Bistec rus amb mantega de tomàquet

Ingredients
Carn picada de vedella
Burgul
2 cullerades petites de curri en pols
Sal i pebre
1 ceba gran picada petita
2 grans d'all trinxats
1 cullerada de gingebre
2 cullerades de comí molt
2 cullerades de coriandre molt
2 cullerades de mostassa
2 cullerades petites de sucre
Mig quilo de tomàquet de llauna triturat
1 cullerada de tomàquet concentrat
125 ml d'aigua
60 g de mantega

Preparació
Hidratem el burgul i, quan estigui llest, el mesclem en un bol amb la carn, el curri la sal i el pebre. Es tracta de remenar bé amb les mans: més estona, carn més melosa... Formem els bistecs gruixudets amb la forma que més ens agradi i els posem a fregir sense que es toquin amb el foc no massa alt fins que la carn estigui feta (uns tres minuts per banda). En acabat, els escorrem de l'oli sobre paper absorbent i els reservem en calent.
Ja ens podem dedicar a la salsa. Posem a estovar la ceba amb el gimgebre i, quan estigui llesta, hi afegim el comí, el coriandre, la mostassa, el sucre, el tomàquet (el concentrat i el triturat) i l'aigua. Quan arrenqui el bull, tapem, abaixem el foc i deixem que es faci (ha de quedar espès; deu minuts, un quart... No hi ha pressa). En acabat, passem la salsa pel túrmix i hi afegim la mantega remenant fins que s'hi integri bé.

Notes
Sense tomàquet concentrat, també queda bé. Jo no en tenia i vaig compensar-ho no afegint-hi l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada