dimecres, 13 de març del 2024

Llobarro a la donostiarra

Ingredients
Llobarro
All al gust
Bitxo
Dues cullerades de vinagre de vi blanc o de sidra
Sal, pebre, julivert, oli

Preparació
Netegem i eixuguem els llobarros i els daurem a la paella amb la carn tocant l'oli. No gaire estona, tres, quatre minuts. En acabat, els col·loquem a la safata d'enfornar amb la pell tocant l'oli. Posem la safata al forn (que haurem escalfat a 200º) uns deu minuts segons com siguin de gruixudes les peces. Mentre fornegem el peix, tallem els alls a làmines fines i el buitxo a rodelles i escalfem una paella amb una mica d'oli. Primer, posem a daurar els alls i un parell de minuts després, hi fegim el bitxo. Hem de tenir el foc baixet i no distreure'ns perquè és fàcil que es cremi la cosa. En acabat, retirem la paella del foc i hi afegim el vinagre remenant bñe perquè s'hi integri. Aquest suc es tira sobre les peces de llobarro, amb una mica julivert ben cisellat just abans de servir el plat.

Notes
Aquest plat es pot fer amb gairebé tots els peixos.

Alerta! No sé ben bè per què, en tirar el vinagre vaig fer una escampadissa d'oli (terra, marbre, focs i braços) de ca l'ample. Em sona que havia cuinat alguna cosa semblant fa temps i no recordo aquest merder...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada