dilluns, 4 de març del 2024

Ànec amb taronja

Ingredients
Ànec tallat a quarts o octaus (com més gran, més triga a coure's)
4 pastanagues
3 porros
1 ceba
1 cabeça d'alls
1 copa de conyac
1 copa de Cointreau
1 cullerada de pebre vermell
1 cullerada petita de canyella
100 g de farina
Un litre i mig d'aigua
El suc de sis taronges i la pell d'una d'elles (sense la part blanca)
Sal, pebre, oli, herbes de provença
Picada (avellanes, all, julivert, safrà i pa torrat)

Preparació
Barregem l'aigua amb la farina, el pebre, la canyella i el suc de taronja i reservem. A la cassola, posem a daurar l'ànec amb una mica d'oli (molt poc; l'ànec deixa anar moltíssim greix). En acabat, treiem l'ànec de la cassola, i l'oli sobrant, i hi posem a estovar les verdures. Quan les verdures estiguin llestes, retornem l'ànec a la cassola, el flambegem amb el conyac, hi afegim el líquid i deixem que bulli un parell d'hores.

Mentrestant, posem a escaldar les pells de taronja tallades a tires finetes i preparem la picada.

Passades les dues hores, afegim a la cassola la picada, el Cointreau i les pells de taronja. Remenem bé i deixem que es faci tot plegat un quart.

Notes
El pa torrat es pot canviar per galetes o carquinyolis.
La recepta original deia dos litres d'aigua, crec que amb litre i mig encara en sobrarà: tinc ben bé un litre de suc a la nevera per fer-lo servir amb un pollastre (crec).
Jo vaig posar una mica de fonoll perquè en tenia a casa.
No tenia Cointreau i vaig posar Kirsh amb una moca de l'aigua d'escaldar les pells de taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada