dimecres, 23 d’octubre del 2024

Braó de porc al forn amb patates

Ingredients
1 braó de porc
1 patata
1 ceba mitjana
1 pastanaga
Mitja poma
Brou de carn
Julivert, romaní, llorer, sal i oli

Preparació
Estovem la ceba tallada en juliana amb la poma tallada a quarts i sense cor, les herbes i una mica de sal. Hem de retirar la poma abans que no es desfaci, la farem servir com a guarnició i fa bonic que mantingui la forma. Pelem la patata, la tallem a daus i l'afegim a la paella amb la ceba. Pelem i tallem la pastanaga a tires (serà guarnició) i l'afegim a la paella per sofregir-la uns minuts. Ara, tirem a la paella una mica de brou de carn perquè es facin les pàtates que han de quedar cuites, però no desfetes. Ara, hi afegim el braó i el deixem uns minuts, mentre s'escalfa el forn (uns 200º). Quan tingem el forn llest, col·Loquem tots els ingredients en  una safata de forn (la poma, a darrera hora; només cal escalfar-la) per aconseguir que el braó quedi daurat. Sabrem que està llest quan es desfaci amb la forquilla. Deixem descnsar el plat i ja ho tindríem.

Notes
Jo vaig preprar el plat amb uns braons fumats que vaig portar com a souvenir de Portugal. He posat les raccions per a un braó. Només cal multiplicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada