Pomes
Pasta de full
Ou
Sucre de llustre
Melmelada o mel o sucre i aigua
Preparació
Tallem la pasta de full a tires d'uns quatre dits d'ample.
Rentem les pomes, els traiem el cor i les tallem a làmines fines (amb la mandolina és més fàcil) que col·locarem en un bol amb aigua i una mica de llimona (i sucre i canyella si volem donar-les un gustet afegit). Ara es tracta de posar els talls de poma, escorreguts, sobre les tires de pasta de full. Que només arribin fins a la meitat perquè plegarem la tira de pasta per aguantar-les. En acabat, caldrà enrotllar la pasta i enganxar-la fent-hi pressió amb els dits una mica humits. Al forn, escalfor per sota, uns 35 minuts.
Notes
Si volem que la flor sigui de color vermell, fa més maco, caldrà treballar amb pomes vermelles i col·locar els talls amb la part vermella cap amunt. Per poder-ho fer, caldrà estovar la poma. Això ho fem posant el bol on tenim els talls de poma al microones uns dos o tres minuts (cal comprovar que son tous). Si no ho fem, no podrem enrotllar la pasta. Si pintem la base de pasta amb rovell d'ou crec que quedarà més torrat
També serà més maco si pintem la part de la pasta que plegarem amb melmelada o mel o sucre i aigua.
Abans de servir-les, tirem una mica de sucre de lustre sobre les pomes.
Tot això ho vaig pensar després de fer-les. Ho provaré per a la propera vegada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada