dijous, 29 de setembre del 2016

Albergínia amb pollastre

La fotografia és d'Internet perquè no vaig pensar
a fer-la fins que ja era massa tard.
Ingredients (per a dues-tres persones)
Dues albergínies o dos carabassons o una albergínia i un carabassó
Una ceba o un porro
Dos pits de pollastre
Oli
Sal
Pebre
Comí
Gingebre

Per a la salsa
4 cullerades de salsa de soja
2 cullerades d'aigua o brou vegetal
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 culleradeta de Maizena

Preparació
Tallem l'albergínia (i el carabassó) en tacs més aviat allargats
Tallem els pits de pollastre en tacs més aviat allargats i els salpebrem (amb totes les espècies esmentades)
Tallem la ceba perquè quedin tires
Mesclem els components de la salsa i els reservem

En una paella (o un wok, és més ràpid) escalfem l'oli. Quan estigui molt calent, hi tirem l'albergínia (o el carabassó) i deixem que es faci uns cinc minuts remenant sense parar. En acabat, hi afegim la ceba i deixem que es faci. Quan les verdures ja estan llestes, les retirem de la paella i, en el mateix oli, fregim el pollastre. El pollastre, com que està tallat petit, es fa molt ràpid i sabem que està fet quan queda blanc (si ho talles amb l'espàtula, de seguida es veu si està fet).

Quan el pollastre està fet, tornem a tirar les verdures a la paella i ho remenem tot. Seguidament, hi afegim la salsa que es liquarà i es tornarà a fer espessa.

Ja ho tenim. Se serveix molt calent.

Notes
Es pot fer la salsa una mica picant si hi afegim una punta d'harissa a la salsa.

Queda bé per menjar el plat amb bastonets i fer-se l'oriental.


Com que la salsa no els agrada gaire, als nens, sempre trec les seves racions abans d'afegir-la al wok. El plat queda més insípid, però és una altra manera de menjar pits de pollastre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada