La fotografia és d'Internet perquè no vaig pensar a fer-la fins que ja era massa tard. |
Ingredients (per a dues-tres persones)
Dues albergínies o dos carabassons o una
albergínia i un carabassó
Una ceba o un porro
Dos pits de pollastre
Oli
Sal
Pebre
Comí
Gingebre
Per a la salsa
4 cullerades de salsa de soja
2 cullerades d'aigua o brou vegetal
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 culleradeta de Maizena
Preparació
Tallem l'albergínia (i el carabassó) en tacs
més aviat allargats
Tallem els pits de pollastre en tacs més aviat
allargats i els salpebrem (amb totes les espècies esmentades)
Tallem la ceba perquè quedin tires
Mesclem els components de la salsa i els
reservem
En una
paella (o un wok, és més ràpid) escalfem l'oli. Quan estigui molt calent, hi tirem
l'albergínia (o el carabassó) i deixem que es faci uns cinc minuts remenant
sense parar. En acabat, hi afegim la ceba i deixem que es faci. Quan les
verdures ja estan llestes, les retirem de la paella i, en el mateix oli,
fregim el pollastre. El pollastre, com que està tallat petit, es fa molt ràpid
i sabem que està fet quan queda blanc (si ho talles amb l'espàtula, de seguida
es veu si està fet).
Quan el pollastre està fet, tornem a tirar les
verdures a la paella i ho remenem tot. Seguidament, hi afegim la salsa que es
liquarà i es tornarà a fer espessa.
Ja ho tenim. Se serveix molt calent.
Notes
Es pot fer la salsa una mica picant si hi
afegim una punta d'harissa a la salsa.
Queda bé per menjar el plat amb bastonets i
fer-se l'oriental.
Com que la salsa no els agrada gaire, als
nens, sempre trec les seves racions abans d'afegir-la al wok. El plat queda més
insípid, però és una altra manera de menjar pits de pollastre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada