dijous, 1 de setembre del 2016

Pollastre rostit amb cervesa

Ho vaig cuinar ahir per al dinar d'avui dels
nens i els ho he deixat a la nevera a l'estil
Ikea, però sense el full d'instruccions.
Ingredients
Pollastre
Mig quilo de cebes
1 cervesa petita
1 culleradeta de Maizena
1 culleradeta de concentrat de carn
Oli, sal, pebre

Preparació
Salem una mica el pollastre i el posem a daurar en una cassola (cocotte) amb oli calent. Un cop daurat, el retirem i el reservem. Baixem el foc, deixem a la cassola només l'oli just per cobrir-ne el fons i hi tirem la ceba tallada a rodelles primetes i, quan ja sigui transparent, tornem a posar el pollastre a la cassola, el mullem amb la cervesa, salpebrem i tapem la cassola quan arrenqui el bull perquè es faci tot plegat uns tres quarts d'hora amb la cassola tapada. De tant en tant, girem el pollastre i el ruixem amb el suc.

En acabat, posem el pollastre a la safata (el trinxem si l'hem cuinat sencer...) i colem la salsa.

La ceba la col·loquem artísticament al voltant de la carn i el suc colat el posem en un cassó amb una culleradeta de Maizena dissolta en una altre d'aigua freda i deixem que bulli un parell de minuts. Fora del foc, afegim el concentrat de brou a la salsa i la portem a taula en una salsera.

Nota
Aquesta recepta va ser finalista del concurs de receptes amb cervesa de la revista "Cuina" (gràcies Rut per animar-me a presentar-m'hi).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada