400 g de fideus gruixuts
500 g de costella tallada
5 tomàquets (o 5 cullerades de tomàquet triturat)
1 ceba gran
2 pebrots verds
2 pastanagues
150 g de pèsols
2 grans d'all
1 picada (julivert, safrà, ametlles torrades, all, sal, pa torrat)
Sal, pebre, oli, herbes de Provença, conyac
1,25 l de brou (o aigua)
Preparació
Posem a daurar la costella en oli calent. Retirem la costella i la reservem calenta i, en el mateix oli, preparem la salsa. Hem de posar en la cassola la ceba, passada una estona, les pastanagues i els pebrots i, després, els tomàquets pelats i tallats (o trencats). Deixem que es faci la salsa. A mig fer, la salpebrem i hi afegim les herbes i el conyac. En acabat, la triturem. Retornem la costella a la salsa, deixem que agafi una mica de gust, hi afegim els fideus i l'aigua. Una mica després, deixatem la picada i l'afegim a la cassola; i també els pèsols. Deixem que es facin els fideus a foc lent. El mullem amb el brou de tant en tant, si cal.
Mentre es fa el tomàquet, preparem la picada abocant en el morter, per ordre, el safrà, el julivert, els alls i les ametlles.
Nota
Al costat del cullerot es veu un dels talls de merguez. El toc exòtic del dia... |
Com que tenia unes salsitxes de merguez, les vaig afegir a la
cassola a mig fer les costelles (i les vaig retirar amb les costelles). Molt
bé.
A mi m'agrada salpebrar el plat quan hi afegeixo el tomàquet.
Evidentment, es pot canviar l'oli per llard, però jo prefereixo cuinar amb oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada