L'esforç paga la pena: és tan diferent de l'arròs amb llet que coneixem de tota la vida... |
60 g de mantega
1 fulla de llorer triturada
1 canó de canyella de 2,5 cm triturat
175 g d'arròs rodó rentat i escorregut
1,2 l de llet
175 g de sucre
400 ml de llet evaporada
60 g d'ametlles pelades i picades
Llavors de 8 cardamoms petits triturades
30 g festucs oberts per la meitat per guarnir el plat
Preparació
Fonem la mantega en una cassola i l'aromatitzem amb el llorer i la canyella un minut. Hi aboquem l'arròs i el remenem perquè es greixi bé; aleshores, hi aboquem la llet, deixem que arrenqui el bull, baixem el foc i fem bullir la mescla uns 45 minuts sense deixar de remenar perquè l'arròs no s'enganxi.
Afegim el sucre i la llet evaporada i deixem que bulli tot plegat mitja hora més. En aquesta estona és important anar remenant amb l'espàtula per anar traient de fons de la cassola la capa que s'estigui torrant que és el que donarà el gust de caramel a l'arròs i el color vermellós que caracteritza aquest plat.
En acabat, hi afegim les ametlles i les llavors de cardamom, remenem bé i aboquem la mescla en una plata prou gran. Ho guarnim amb els festucs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada