Un paquet de pasta filo
200 gr. de mantega
400 gr. de formatge brie
3 carabassons grans
2 porros
400 gr. de tomàquets secs
200 gr. de panses
Preparació
Piquem el carabassó i el porro. Els saltem a la paella, amb un raig d’oli i sal. Han de quedar cuits i secs.
Fonem la mantega i amb un pinzell pintem la base d’una safata de forn. Estirem una capa de filo i la pintem amb mantega fosa, i anem afegint capes de pasta filo fins arribar a la meitat del paquet.
A sobre hi posem les verdures, fredes, els tomàquets secs tallats menuts, les panses i el formatge brie tallat a daus.
Convé tenir el farcit preparat amb temps perquè les fulles de pasta s’assequen molt ràpid i quan estan seques són molt fràgils.
Ara tapem el farcit amb una capa de pasta filo pintada amb mantega fosa i anem afegint-hi capes fins a acabar-ne el paquet.
Al plat. Com podeu comprovar, sóc dels que tenen poca paciència. |
Tapem amb paper d’alumini i ho fem coure 40 minuts a 180º. Destapem i fem coure 20 minuts més, perquè les baklaves quedin ben torrades.
Notes
Vaig veure aquesta recepta al blog Semproniana que teniu al blogroll. Si teniu temps, llegiu com se li va acudir de fer-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada