Com que vaig fer poca quantitat, vaig cuinar el plat en una olla normal |
Ingredients
Un quilo de patates, preferiblement de la varietat Ratte (una de les millors).
Mitja col tallada a la juliana
Una branca d’api (si trobeu fonoll li acaba de donar un perfum interessant)
Uns quants grans de pebre esclafats
Una branca de farigola
Dues cebes tallades en juliana
Carn de xai i un tall de cansalada fumada tallada a daus.
Preparació
Escalfem el forn a 170 graus.
En una cocotte alternem una capa de verdures (la cansalada va amb les verdures) i una capa de carn (salem cada capa) fins que s’acabin els ingredients. Abans de tapar, hi afegim un vas de vi blanc i un vas d’aigua.
A banda, en un bol fem una pasterada amb farina i aigua amb la qual segellarem la tapa de la cocotte per impedir que s'escapi el vapor mentre cuinem el plat.
Posem la cocotte al forn durant unes dues hores. Trenquem la crosta de la farina amb la mà del morter i gaudiu del moment de destapar el plat: és únic!
Notes
La recepta la vaig sentir a RAC1 que l'explicava el Fermí Puig. Crec que el detall d'especificar la varietat de la patata delata l'origen del plat... Si no recordo malament, és una recepta irlandesa, adequada per a dies freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada