Ingredients (4 persones)
1,5 kg de carn
1,5 kg de carn
Sal
Pebre
Oli
Mig litre de brou de carn
(no sempre cal)
Per a la maceració
1 ceba
1 porro
2 tomàquets madurs
1 pastanaga
1 branca d'api
1 poma
2 fulles de llorer
Uns grans de pebre
Uns
clavells d'espècie
4
grans d'all
Herbes
aromàtiques
1 l de vi negre més aviat
fort
Per a la picada
4 alls
8 ametlles
50 g de farina
50 g de xocolata
Julivert
1 copa de vi blanc
Per al sofregit
Una mica de cansalada
Uns rovellons trossejats
(o xampinyons o fredolics)
Cibulet
Preparació
Deixeu macerar la carn a
la nevera 48 hores. Passat aquest temps, separeu la carn, salpebreu-la i
daureu-la en la cassola amb l'oli ben calent. Quan la carn estigui daurada,
traieu-la de cassola i reserveu-la en calent. A la mateixa cassola, a foc suau,
sofregiu les herbes de la maceració, que ja haureu escorregut. Quan les herbes
estiguin daurades, aboqueu el vi i la carn a la cassola i ho deixeu bullir tot
plegat a foc baix dues hores amb la cassola tapada. Si cal, afegiu-hi brou.
Mentrestant, prepareu la
picada que deixatareu (quan gairebé toqui afegir-la a la cassola) amb la copa
de vi blanc.
Passades les dues hores,
retireu la carn i passeu el suc i les verdures pel colador xinès.
En una paella, feu un
sofregit amb trossets de cansalada, rovellons trossejats i cibulet.
Torneu a posar la carn, el
suc colat i el sofregit i deixeu que redueixi. Afegiu-hi la picada i acabeu el
plat.
Notes
Aquesta recepta és, en
principi, per a senglar, però es pot fer amb llebre, carn de caça i, com a
solució més casolana, amb bou o vedella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada