dimecres, 16 d’octubre del 2013

Lluç al vapor amb ceba i pernil

Ingredients
La taca d'oli era més artística, però en el camí a la taula
va patir una mica
1 lluç tallat a rodanxes no massa gruixudes
2 cebes mitjanes
pernil salat
Herbes aromàtiques
pebre negre
sal
oli
1/2 copa de moscatell

Preparació
Sofregim la ceba tallada ben petita i, quan estigui rossa, escorrem l'oli i afegim el moscatell a la paella. Quan hagi reduït una mica, hi afegim el pernil tallat petit. Hi donem unes voltes i reservem tot plegat en calent.

En una olla (en un wok) posem un parell de dits d'aigua i, quan arrenqui el bull hi tirem les herbes i el pebre. Quan arrenqui el bull posarem el lluç (que ja tindrem salpebrat) en un colador (o en un estri d'aquells de cuinar al vapor) i deixarem que es faci tapat uns 3 o 4 minuts.

Emplatat
Posem el lluç i, a sobre, la sal amb el pernil. Decorem amb una mica de flor de sal sobre la ceba i el pernil i tirem al voltant una mica d'oli.

Nota
La recepta original deia "oli de romaní" (15 dies infusionant romaní en un pot d'oli) per guarnir el plat i segur que el plat guanya...
Herbes aromàtiques. Jo hi poso herbes de provença o alfàbrega (segons el dia).
Vaig treure la recepta d'un llibre de cuina de TV3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada