Aquest plat és un gust, sobre tot, per al cuiner: quan aixeques la tapa és un festival d'olors. |
225 g de llenties
3/4 l d'aigua tèbia
125 g de mantega (o l'equivalent en oli d'oliva; va a gustos)
1 ceba mitjana picada fina
1/2 culleradeta de gingebre fresc triturat
1/2 culleradeta d'all picat
1 canó de canyella de 2,5 cm
6 claus d'espècie
1 fulla de llorer
1,5 culleradetes de coriandre en pols
1/2 culleradeta de gibgebre en pols
Sal
2 bitxos oberts pel mig
Preparació
Rentem amb aigua freda (per separat) l'arròs i les llenties i ho escorrem bé. Un cop escorregut, ho aboquem tot en un bol i ho remullem amb l'aigua tèbia (que, en acabat, la guardarem per a fer el plat).
Mentre es remulla l'arròs i les llenties, escalfem la mantega (o l'oli) en una cassola gran i sofregim la ceba uns minutets mirant que no es cremi. Hi afegim el gingebre triturat, el canó de canyella, els claus i el llorer i seguim sofregint-ho tot plegat un minut més. Afegim a la cassola l'arròs i les llenties, juntament amb el gingebre i el coriandre en pols, la sal i els bitxos i ho remenem perquè l'arròs i les llenties es greixin bé. Aleshores, hi aboquem l'aigua, deixem que arrenqui el bull, tapem i deixem que bulli a foc lent uns 10 minuts (o fins que no quedi líquid).
Se serveix immediatament, després de retirar els bitxos.
Notes
Jo no hi poso bitxo i ho canvio per un parell o tres de pebrotets de caiena.
El nom és xungo, però és un plat molt aromàtic que queda molt bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada