dijous, 2 de gener del 2014

Lluç de palangre amb "asmarris"

Ingredients

1,5 kg de lluç
1 tomàquet
4 grans d'all
1 llesca de pa fregit
Pebre vermell
Julivert per guarnir a l'hora d'emplatar
Sal i pebre
Oli
1 got de vi negre
Aigua

Preparació
Pelem els alls i els posem a fregir en la cassola on farem el plat. Quan estiguin negres els posem al morter i en el mateix oli fregim el pa. Retirem la cassola del foc, però la deixem tapada perquè no es refredi gaire l'oli.

Mentrestant, rentem les rodanxes de lluç, les salpebrem i les deixem reposar, i posem l'aigua a bullir.

Preparem  una picada amb els alls negres, el pa fregit, el tomàquet (que haurem escalivat abans) i el pebre vermell. Quan estigui llesta, la deixatem amb una mica de vi negre abans de tirar-la a la cassola.

Tornem a posar la cassola al foc i, quan l'oli fumegi, hi aboquem la picada i la deixem coure tapada una estona, controlant que no es cremi. Quan la picada s'hagi fet, hi tirem el peix i, immediatament, l'aigua bullent. Deixem que es faci el plat, tapat, durant uns vuit minuts. A mitja cocció girem el peix.

Notes
Aquest plat és típic dels pescadors de Torredembarra. El van fer fa anys al programa "cuines", la versió marinera, deu tenir patates i alguna verdura.
La cassola si és de ferro, millor.
La llesca de pa, hauria de ser gran, com de pagès.
No cal que l'aigua cobreixi el peix (per això el girem a mitja cocció).
Es pot fer amb qualsevol peix blau: sardina, verat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada