Just abans d'afegir-hi la salsa |
1 kg de llom de bou
1 got de cafè
1 ceba
1 cullerada de farina
Sal, pebre, oli
Per a la guarnició:
500 g de pastanagues
500 g de cebetes
100 g de mantega
1 cullerada de sucre
250 ml de brou
Sal i pebre
Preparació
Salprebreu la carn i poseu-la a daurar en oli molt calent. Quan ja estigui daurada, afegiu a la cassola la ceba molt picada. L'ofeguem uns minuts, hi aboquem el cafè i ho deixem coure tot plegat una horeta.
Mentrestant, prearem la guarnició (va bé fer-ho simultàniament). Fregim les cebetes en la mantega; quan estiguin toves, hi afegim el sucre, l'ofeguem i hi afegim les pastanagues (tallades no massa grans i arrodonides de les puntes que fa més maco), hi afegim el brou i deixem que cogui tot plegat tres quarts. Una mica abans de retirar la guarnició del foc, la salpebrem.
Retirem la carn de la cassola i la tallem. Afegim farina a la salsa i deixem que es faci uns deu minuts.
Notes
Preparem la safata amb les rodanxes de carn, la guarnició al voltant i la salsa per sobre.
Si no teniu lloc de bou, es pot preparar el plat (avui l'he fet així) amb carn de vedella per rostir. Aleshores, aigualiu una mica el cafè que la carn "aguanta" menys...
A la foto es veu que les "cebetes" són una mescla de cebes i porros: m'he decidit a fer el plat després de fer les compres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada