Afegeix la llegenda |
2 cullerades soperes de pa ratllat (o una mica més)
2 cullerades soperes d'oli
2 grans d'all molt picats
Aigual, sal, julivert i una llimona
Preparació
Traiem el tronc de les carxofes, les fulles exteriors més dures i les puntes de la resta de fulles, i freguem el que queda amb mitja llimona (perquè no s'enfosqueixi). Segons la mida de les carxofes les podem tallar a meitats, a quarts o deixar-les senceres. Quan acabem de preparar cada carxofa, la reservem en aigua amb unes gotes de suc de llimona (hem de reservar una rodanxa de llimona per fer la salsa).
Quan hem acabat de preparar totes les carxofes, les escorrem i les posem en un cassó més aviat alt i esstret. Hi afegim, la rodanxa de llimona, el pa ratllat, l'oli i els alls i ho cobrim tot plegat amb aigua freda (sense passar-nos). Salem i remenem amb una cullera de fusta.
Posem el cassó a bullir amb foc fort i, quan arrenqui el bull, tapem i baixem a mig foc perquè es consevi el bull uns tres quarts d'hora.
Notes
Jo vaig preparar el plat un dia i el vaig menjar reescalfat l'endemà. cap problema.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada