Bacallà esqueixat
Patates
Ceba
Sal, oli, pebre
Preparació
Rentem i dessalem el bacallà (tampoc no cal dessalar-lo completament perquè el plat ha de tenir sal), pelem les patates i les tallem a trossos irregulars. La manera més pràctica de fer-ho és fer un tall amb el ganivet i "arrencar" els trossos. Fent-ho així, perden
més midó i queden més toves.
Posem oli en una olla i fregim una mica el bacallà perquè l'oli agafi gust. El reservem i el tornem a afegir a l'olla a mitja cocció de les patates. Hi afegim les patates i la ceba perquè s'untin amb l'oli i, després, hi aboquem aigua just fins a cobrir les patates. Quan arrenqui el bull, baixem una mica el foc i deixem que tot plegat vagi fent xup-xup amb l'olla mig tapada fins que les patates estiguin toves (entre quinze i vint minuts). Caldrà anar desespumant l'olla.
Avui l'allioli ha quedat com ha de quedar |
Podem servir el plat a sac: les patates i el bacallà i guarnir-ho amb un raig d'oli cru. Els nens s'ho mengen millor si aixafem les patates i el bacallà amb una mica del suc. També podem preparar una mica d'all i oli per acompanyar. O allioli negat (que ens estalvia explicacions de perquè se'ns ha tallat) i una mica de julivert.
Es pot no retirar el bacallà de l'olla. Queda més desfet...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada