dilluns, 25 de novembre del 2013

Patates de pobre


Ingredients
1 kg de patates
2 cebes
4 grans d'll
2 ous
Sal, pebre, oli

Preparació
Escalfem oli en una cassola i posem a estovar les cebes amb el foc baix. Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes més aviat primes.

Quan la ceba estigui transparent, afegim les patates i remenem perquè s'untin bé. Cal remenar de tant en tant.

Pelem els grans d'all i els tirem sencers (per poder-los apartar del plat si algú no els vol veure).

Quan quedin 5 o 6 minuts per acabar el plat, hi aboquem els ous ben batuts i remenem. A darrera hora, queda bé afegir-hi una mica d'herbes de Provença perquè el plat guanyi aromes.

Notes
Jo ho vaig fer amb poc foc i les patates van trigar molta estona a quedar bé (uns 45 minuts). Alguna vegada havia fet aquest plat amb retalls de pernil ("manteca colorá"). Queda bé, però és una sobredosi de colesterol que no sé si es pot resistir...

Una altra manera de fer-les
Posem a confitar les patates tallades fines, la ceba en juliana i un pebrot verd i mig pebrot vermell tallts en quadrets en molt d'oli. Comencem amb l'oli fred i el foc baix. Passats uns quinze minuts, l'oli començarà a fer bombolletes, és el moment de salpebrar les patates i comprovar si ja estan prou toves. Si ho estan, apugem el foc una mica i deixem que es facin uns deu minuts més. Si volem les patates una mica mes torrades, caldrà retirar gairebé tot l'oli de la paella i deixar que es facin. Cal escórrer-les (sense que es trenquin) abans d'emplatar-les. L'oli el guardem per a altres plats.
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada