diumenge, 1 de desembre del 2013

Sopa de pastor

Just abans de sortir del foc
Ingredients
250 g de pa
200 ml d'oli
6 grans d'all
4 ous
1 l d'aigua
Sal

Preparació
Poseu l'aigua al foc i quan estigui a punt de bullir, hi afegiu la sal.

Mentre espereu que bulli l'aigua, peleu els grans d'all i fregiu-los en oli. Mestrestant, talleu el pa en daus d'1 cm i, quan els alls estiguin daurats, afegiu els trossos de pa a la paella i fregiu-los un parell de minuts.

Podeu tirar el contingut de la paella dins de l'olla abans que no bulli l'aigua. No passa res. La qüestió és que quan bulli l'aigua pugueu tirar-hi els ous ben batuts i que deixeu que quedin ben lligats (uns cinc minuts de bullir).

Notes

Aquesta sopa és perfecta per quan es té pressa.

Sobre aquesta recepta base, que no dubto que sigui dels pastors que passen les nits aïllats a la muntanya, podem fer volar la imaginació.

Jo poso a bullir l'aigua amb una branca de farigola i una ceba tallada pel mig. Abans de fregir els alls, poso a la paella (sense oli) una mica cansalada tallada a tires (de vegades he fregit llonganissa de pasqua). Quan està feta, la retiro del foc i hi poso els alls. Quan els alls estan daurats, torno a posar la cansalada i hi afegeixo el pa (si tinc pressa, ho faig amb pa torrat que trenco amb les mans) i mentre es fregeix el pa, afegeixo una mica de formatge ratllat.

Abans de servir la sopa, retiro la farigola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada