diumenge, 1 de desembre del 2013

Patates guisades amb costella de porc

Ingredients
Patates
Costella de porc (o salsitxa, o les dues coses)
1 ceba
3 grans d'all
Cansalada
3 tomàquets
20 g de moixernons secs
1 got de vi blanc
Sal, pebre, oli, farigola, llorer

Per a la picada: avellanes, ametlles, pa, pinyons, all i julivert (la deixatarem amb un raig de conyac)

Preparació
Posem en remull els moixernons amb molta aigua perquè l'aprofitarem per al plat. Posem l'oli a escalfar en la cassola i l'aromatitzem amb els alls, la farigola, el llorer. Mentrestant, pelem les patates i les trenquem en trossos irregulars.

Posem la carn a la cassola, la untem bé i la daurem pertot arreu; passat un moment, hi afegim la cansalada. Salem i reservem. En acabat, hi afegim la ceba que netejarà el fons de la cassola de coses enganxades. Quan la ceba estigui gairebé feta, hi afegim els tomàquets ratllats i el got de vi. Apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol, hi retorem la carn i la remenem. Després, hi afegim els moixernons amb l'aigua d'hidratar-los i la que calgui de més perquè cobreixi les patates quan les afegim a la cassola. Deixem que bulli tot plegat amb poc foc i la cassola tapada 10 minuts i, en acabat, hi tirem les patates i deixem que bullin entre vint i vint i cinc minuts a mig foc. Una mica abans d'acabar, hi afegim la picada.

Notes
He anat improvisant una mica recordant el que he vist fer a la meva mare i a la meva àvia. Què bonica és la memòria dels gestos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada