Ingredients
Carxofes ben tendres i més aviat petites
Oli, sal, pebre en gra, all, menta
Preparació
Deixem les carxofes ben netes de fulles dures, sense tronc i sense la punta de les fulles. En resum, poc més que el cor, la part tendra. Posem les carxofes (senceres o a quarts) en un pot, les cobrim d'oli, hi afegim uns grans de pebre i les fulles de menta i les deixem confitar: molta estona a foc baixet, l'oli ha de fer bombolletes com agulles).
Les carxofes quedaran tendres com si les haguéssim bullit, però amb molt més gust i, a més, tindrem molt d'oli ben perfumat per a amanides o el que calgui
En acabat, les escorrem i ja les podem servir. Amb sal per sobre, salpebrades i amb uns encenalls de parmesà... Queden bé per a acompanyar gairebé tot. Es poden menjar fredes que també estan molt bones.
Nota
No sé on vaig veure aquesta recepta (potser a Meteocuina).
Les carxofes de la foto, les havia fet un parell de dies abans de servir-les. Les vaig escalfar al microones i hi vaig afegir el formatge, la sal i el pernil just abans de servir-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada