La foto és d'internet, perquè no vaig pensar a fer-la. El resultat de la recepta era molt semblant. |
Calçots
Per a la salsa
12 tomàquets ben madurs
1 cabeça d'alls
50 d'avellanes torrades
3 llesques de pa
7 pebrots de romesco
3 cullerades de vinagre
2 dl d'oli
sal, pebre (o una mica de bitxo)
Preparació
Netegeu els calçots i poseu-los al forn molt calent (220º) aproximadament mitja hora.
Per a fer el romesco, torrem a la paella els tomàquets, els alls sense pelar, les llesques de pa i els pebrots. Els tomàquets han de quedar tous; els pebrots, escalivats, i el pa torrat (sense que es cremi).
Pelem els tomàquets i els alls i els piquem al morter juntament amb les avellanes, els pebrots (pelats i sense llavors), el bitxo (si n'heu posat, també sense llavors) i el pa. Quan estigui tot fet una pasta, afegiu-hi el vinagre, l'oli i la sal sense deixar de remenar.
Notes
Com a bon urbanita, vaig fer la salsa amb el triturador i queda prou bé. A més, no tenia pebrots de romesco i els vaig substituir per nyores (que cal remullar en aigua calenta per poder-ne aprofitar bé la carn).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada