Les restes a la cassola |
Llenties
1 ceba
4 grans d'all
1 tomàquet
1 tall de cansalada ("panceta") i cansalada viada tallada a daus
botifarrons
xoriç
una picada (pa torrat, pinyons, avellanes, ametlles, un gra d'all)
sal, pebre, herbes aromàtiques, conyac
Preparació
Feu un sofregit amb la ceba i l'all. Quan estigui gairebé a punt, hi afegim el tomàquet. Quan el sofregit està llest, tirem a la cassola l'embotit que vaig fent (però no gaire per no fer massa fortes les llenties).
És el moment de tirar-hi les llenties, salpebrar-les i posar-hi les herbes aromàtiques, una mica d'aigua i, passada una estoneta, un raig de conyac. Només es tracta d'escalfar les llenties, així, doncs, no cal massa estona. Quan estiguin gairebé llestes per servir, hi afegim una picada, sacsegem una mica la cassola i llestos.
Nota
Els botifarrons jo els afegeixo amb el conyac.
Aquest plat és un perill per a la dieta i el colesterol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada