diumenge, 2 de març del 2014

Carxofes al forn

Ingredients

2 carxofes mitjanes per persona
Pa ratllat
Oli
2 cullerades de cafè de julivert molt picat
30 g de mantega (en tres trossets)
4 cullerades soperes de vi blanc
1 llimona (mitja en suc i mitja per sucar les carxofes)
Aigua
Sal

Preparació
Tallem el tronc i les fulles exteriors de les carxofes, les tallem en dues meitats (per la banda llarga). Les freguem amb la mitja llimona i les posem en un bol amb aigua i el suc de llimona quan les anem tallant.

En una olla posem aigua salada a bullir i, quan arrenqui el bull, hi tirem les carxofes. Quan torni a arrencar el bull, tapem l'olla, baixem el foc i deixem que s'estovin les carxofes (això triga una mitja hora, una mica més si les carxofes són molt grans).

En una font per anar al  forn, posem en el fons la mantega i el vi, i quan les carxofes estiguin toves, les posem a la font sense escorre-les gaire. Les ruixem amb oli, julivert i pa ratllat i les posem al forn a temperatura mitjana un quart d'hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada