"A les vuit Monteiro Rossi encara dormia. Pereira va arribar-se a la cuina, va batre quatre ous, hi va posar una cullerada de mostassa de Dijon i un pessic d'orenga i de marduix. Volia preparar una bona truita a les fines herbes, i potser Monteiro Rossi tenia una fam del diable, va pensar." (pàg. 143)
Antonio Tabucchi (1996). Afirma Pereira (trad. Xavier Riu). Barcelona: Edicions 62.
Una curiositat. No he entès mai perquè a la pel·lícula que van fer del llibre, Pereira cuinava macarrons i no truita (si no recordo malament que ja fa temps que la vaig veure).
Ingredients
L'acompanyament és una llonganissa de pasqua |
Ous
Mostassa de Dijon
Herbes aromàtiques
Sal, pebre, oli
Preparació
Batem els ous salpebrats amb la mostassa, quan l'oli de la paella estigui calent, hi aboquem els ous batuts i tirem per sobre les herbes aromàtiques. Lliguem la truita.
Nota
Aquesta truita sempre la faig per a una persona i la faig embolicada.
Altres truites embolicades que acostumo a fer a casa:
- Amb panses i pinyons. Cal torrar les panses i els pinyons per separat (ara, els nens la demanen només de pinyons i acostumo a posar-los un tall de pernil salat al plat perquè s'escalfi sota de la truita mentre espero per servir-la)
- Amb formatge
- Amb tonyina
- Amb botifarra d'ou
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada