dijous, 6 de març del 2014

Truita a les fines herbes

Aquesta recepta la dicta Antonio Tabucchi:

"A les vuit Monteiro Rossi encara dormia. Pereira va arribar-se a la cuina, va batre quatre ous, hi va posar una cullerada de mostassa de Dijon i un pessic d'orenga i de marduix. Volia preparar una bona truita a les fines herbes, i potser Monteiro Rossi tenia una fam del diable, va pensar." (pàg. 143)
Antonio Tabucchi (1996). Afirma Pereira (trad. Xavier Riu). Barcelona: Edicions 62.

Una curiositat. No he entès mai perquè a la pel·lícula que van fer del llibre, Pereira cuinava macarrons i no truita (si no recordo malament que ja fa temps que la vaig veure).

Ingredients
L'acompanyament és una llonganissa de pasqua

Ous
Mostassa de Dijon
Herbes aromàtiques
Sal, pebre, oli

Preparació
Batem els ous salpebrats amb la mostassa, quan l'oli de la paella estigui calent, hi aboquem els ous batuts i tirem per sobre les herbes aromàtiques. Lliguem la truita.

Nota
Aquesta truita sempre la faig per a una persona i la faig embolicada.

Altres truites embolicades que acostumo a fer a casa:

  • Amb panses i pinyons. Cal torrar les panses i els pinyons per separat (ara, els nens la demanen només de pinyons i acostumo a posar-los un tall de pernil salat al plat perquè s'escalfi sota de la truita mentre espero per servir-la)
  • Amb formatge
  • Amb tonyina
  • Amb botifarra d'ou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada