Això és el que va quedar d'una pota i una espatlla. Érem set. |
Una cuixa (o una espatlla) de be (millora amb cabrit)
Patates, cebes, porros (per fer un llit a la carn)
Mantega de porc
Sal, pebre
Per al suc
Suc de mitja llimona (i la pell un cop escorreguda)
Una cullerada de vinagre
Julivert (jo hi poso coriandre, trobo que fa més família amb el xai)
Una ceba mitjana en dues parts
Unes boles de pebre negre
Uns clavells d'espècia
Un gotet d'aigua
Un parell de grans d'all esclafats
Sal
Preparació
Escalfeu el forn a uns 200º. Mentrestant, poseu els ingredients del suc en un cassó i, quan bulli, tapeu i deixeu que vagi fent uns minuts perquè agafi gust.
Unteu la carn amb la mantega i saleu-la. En acabat, poseu-la a la safata del forn i daureu-la (l'haureu de girar). Quan tingui una mica de color (uns quinze minuts), prepareu un llit amb les patates i les cebes (i/o els porros) i ruixeu la carn amb el suc.
Ara ja només queda esperar que la carn estigui feta (jo calculo una hora per quilo de carn, però no és exacte). De tant en tant, ruixeu la carn i gireu-la.
Abans de servir el plat, deixeu reposar una mica la carn amb el forn obert.
Notes
Aquesta forma de preparar el be es diu "a la sepulvedana" (l'original). Queda molt tendre i el vinagre i la llimona mengen molt de greix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada