Ingredients
350 g de farina
175 de sucre
6 rovells d'ou
190 g de mantega
Preparació
Deixeu una estona la mantega a temperatura ambient per poder-la treballar.
Barregeu en un bol el sucre i la farina afegiu-hi cinc rovells d'ou. En acabat, afegiu-hi la mantega en trossets petits. Cal treballar la massa amb una cullera de fusta o amb les mans com per fer pasta brisa: ha de quedar flexible i granulosa.
Unteu amb mantega un motlle i esteneu-hi la massa. L'alliseu per sobre i la pinteu amb el sisè rovell. Podeu decorar la superfície amb formes geomètriques fetes amb una forquilla.
Enforneu a 180º. Alerta, si el motlle és molt gran, la massa quedarà més prima i el pastís estarà llest abans. Jo començaria a mirar com va la cosa cap a la mitja hora. La superfície ha de quedar daurada (per això l'hem pintada amb el rovell) i es pot comprovar si la massa està llesta amb un ganivet.
Notes
Es pot perfumar amb un parell de cullerades d'aigua de taronger (o de rom). També he vist en alguna recepta que afegeixen dues cullerades de llet a la massa (deu costar menys de treballar).
Jo vaig fer cas dels 45 minuts que deien la majoria de receptes i entre això, que el motlle era massa gran i que el meu forn és un traïdor, vaig cremar la superfície i la massa m'ha quedat una mica resseca (altres vegades m'havia quedat més bo, però no més maco).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada