dijous, 5 de març del 2015

Carxofes farcides de pernil

Ingredients
8 carxofes mitjanes
150 gr de pernil salat
Vi blanc
2 cullerades de pa ratllat
1 pastilla de brou
1 llimona
Aigua, sal, oli, pebre, all, julivert

Preparació
Tallem el tronxo de les carxofes i les deixem planes per la base, després en traiem les fulles exteriors més dures, les tallem aproximadament a mitja alçada, les obrim amb els dits les fulles del cor i les buidem amb la punta d'un ganivet. Les freguem amb llimona i les reservem en un bol amb aigua i suc de llimona.

Per a preparar el farcit, piquem el pernil molt petit i el mesclem amb el pa ratllat (n'ha de quedar una mica per després), un rajolí de vi blanc, el julivert i l'all pelat i picat petit.

Escorrem les carxofes, les farcim, les anem posant en una cassola i les cobrim (just) amb aigua freda. Desfem la pastilla de brou en una mica d'aigua i l'aboquem per sobre de les carxofes. Després, les mullem amb una mica d'oli i el pa ratllat que ha quedat.

Tapem la cassola i deixem que arrenqui el bull, moment en què baixarem el foc per deixar que bullin a poc a poc.

Sabem que estan fetes quan ja gairebé no quedi líquid a la cassola (n'ha de quedar just per guarnir el plat amb la salsa). Això triga, aproximadament, tres quarts d'hora.

Podem espesseir la salsa, si cal, amb una mica de Maizena.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada