diumenge, 19 de desembre del 2021

Entrant de mutabal i carbassó


Ingredients
Albergínia
Carbassó
Sal
Oli
Sèsam torrat (el cul del molinet de cafè, que tapi les aspes)
Pebre
Suc de llimona (suc de mitja llimona per a una albergínia gran)
All (va a gustos)
Comí molt (una culleradeta)

Preparació
Escalivem les albergínies, tallades pel mig i amb la polpa oberta mab uns petits talls, després d'haver-les deixat una estona amb sal perquè deixin anar aigua i amargor (30' al forn amb el grill; com més amunt, millor).

Quan estiguin fredes, les pelem i les reservem.

Jo preparo la salsa una mica a sac mesclant de cop el sèsam amb l'oli, la sal, l'all, el pebre i el suc de llimona. Si teniu tahin (un parell de cullerades soperes), us estalvieu de mesclar el sèsam i l'oli i només haureu d'afegir a la polpa de l'albergínia la resta d'ingredients (llimona, comí, sal, all i pebre).

Mesclem la salsa amb la polpa de l'albergínia amb el minipímer i ja ho tenim.

Ara, tallem el carbassó en rodanxes finetes, posem una cullerada de crema d'albergínia per sobre i rematem amb una oliva negra (oliva morta, amb gust) o una tàpera.

El mutabal també (evidentment) es pot menjar sol. Si ho servim així, guarnim el plat amb una mica de pebre vermell (picant o dolç), un rajolí d'oli i fulles de julivert, coriandre o menta.

Nota
El primer dia que vaig fer aquest plat, el vaig posar com a guarniment d'uns talls de formatge fregit (a la imatge). Feia molt bonic!

La idea original la vaig treure del blog de la Meritxell Tineo. Com ja he comentat altres vegades, una visita molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada